28/10/2007

San Pablo - Paute

(20/10/07) San Pablo - Paute (68km)

(Enzo)

Comme chaque jour, on trace, comme chaque jour les Equatoriens ont changé le décor pendant que nous dormions (Stellla). Vu que nous n’arrêtons pas de passer d’un côté à l’autre des Andes, nous avons l’impression de changer de pays tous les deux jours. 

En nous rapprochant du sud, quelque chose d’européen flotte sur nos journées. C’est la fin de cette surprenante partie orientale de l’Equateur que presque aucun touriste ne traverse. C’est la fin des pistes impraticables – enfin on l’espère jusqu’au Pérou – demain nous rejoindrons la Panaméricaine. C’est aussi un peu la fin des sourires et des grands signes qui nous ont suivis tout au long de ces premiers jours. Ici, nous retournons au pays des touristes, nous réalisons d’ailleurs que nous sommes très sale et qu’il est temps de prendre une bonne douche CHAUDE !

IMG_7885
 

(Corinne)

Vanaf hier is het weer asfalt en het zou nog een 100tal km zijn om Cuenca te bereiken.   We vertrekken vroeg en rond de middag hebben we al een 40tal km afgelegd (=dat is motiverend).  Het gaat bergop/bergaf (maar wel meer bergop...)  Het landschap lijkt hier een beetje op Zwitserland (maar wel met andere huizen en andere mensen...)   Ik ben al wat minder bang van de honden (want er zijn er zoveel hier) en ik stap nu meestal niet meer van de fiets (ook niet als het bergop gaat of als ze met meerdere zijn (=wat ze meestal zijn...))  Ze komen echt heel dicht en blaffen en grommen en proberen in de saccochen te bijten (tot nu toe nog niet in de benen...) en lopen echt heel hard (vorige keer had een zijn poot door mijn wiel gestoken...)  Ze zijn echt gek die honden, lopen ook zo naast en achter auto's (we zien dan ook vaak 'verkeersslachtoffers'...)   Hier zijn al meer dorpjes dan de afgelopen 2dagen.   We hebben (eindelijk) een hele lange afdaling (tot Sevilla de Oro) om dan opnieuw bergop te gaan.   Op een gegeven moment zijn er werken aan de baan en zijn we 'gesandwiched' tussen een buldozer en een kraan die nog niet klaar is met de rotsblokken van de weg te verwijderen... Dat kan alleen maar hier... 5m achter ons de buldozer die steeds dichter komt, maar we kunnen niet verder... Aaaah... effen paniek.     Uiteraard vandaag geen tijd genoeg om Cuenca te bereiken en nemen na 68km een hotelletje in Paute (waar een lieve kat was, deed me wel denken aan m'n lieve katjes thuis, waar ik wel veel aan denk...)   Het is hier al een wat groter dorp.   We voelen dat we een stad (Cuenca) naderen.  

23:30 Écrit par Corinne et Enzo dans 1 - Carnet de route Equateur | Lien permanent | Commentaires (1) | Tags : equateur, velo, san pablo, paute |  Facebook |

Commentaires

hello,

we volgen je op de voet. je schrijft fantastisch en zeer gedetailleerd wat il leuk vindt. het is net dat je er zelf zit in dat amazonegebied in plaats van hier op een stoel voor de computer. je zou als je terugkomt van je wereldreis je verhaal moeten publiceren in een boek. Het zou een succes hebben. spijtig stuur je weinig foto's door. vele groetjes van ons en bonne route

Écrit par : kathleen | 29/10/2007

Les commentaires sont fermés.