31/10/2007

Cuenca - Loja (2)

(24/10/07) Cuenca - Loja (2) (70km)

(Enzo)

Les 10 jours d’incubation sont passés et la malaria ne s’est pas déclarée, ce qui était à supposer car elle ne sévit ici qu’à la côte (contrairement à ce que disent les locaux). Me voici donc rassuré. Par contre, depuis le départ, je n’ai toujours pas résolu mon problème de selle. J’en ai déjà changé une dizaine de fois la position, mais pas moyen de retrouver les réglages que j’avais effectués en Belgique. J’avais bien tracés des traits de réglage au marqueur, mais ceux-ci se sont effacé lors de l’empaquetage du vélo. Il faut que je trouve car je passe plus de temps à changer de position sur le vélo qu’à pédaler. En fin stratège que je suis, il faut bien que je pense à protéger mon arrière !

Compensation à mes ennuis quotidiens (pour Corinne tout roule toujours), le temps est enfin un peu plus frais (25 °C) ce qui n’est vraiment pas pour me déplaire car au rythme des montées, je sens que je me dessèche de plus en plus vite... comme la vieille racine que je suis donc devenu.

IMG_7950
 

 

(Corinne)

De volgende morgen is het een echte modderpoel onder het afdakje, het heeft de ganse nacht geregend en was de ganse nacht vrij koud.  Ook 's morgens nog was het nog koud, maar al snel scheen de zon die ons al snel opnieuw opwarmde.  We zetten onze tocht richting Loja verder.  Het is hier iets minder groen, meer rotsachtig.  Alles lijkt groot en imposant.   Soms zijn er ook plateaus die ons aan de Hoge Venen (in Belgie-Duitsland) doen denken.   In Equador veranderen de landschappen als je kilometers aflegt snel.  Het is zeer gevarieerd.  (Ik vind persoonlijk dat Equador veel te bieden heeft : uiteraard zijn er de Galapagos-eilanden, er is kust (waar we niet geweest zijn), Andes-gebergte, Amazonieen(jungle) en zoveel meer... maar naar het schijnt is het toerisme hier achteruit gegaan, door allerlei verschillende redenen... de actieve volcanen (die toch een risico zouden inhouden en ganse regio's zouden kunnen verwoesten...(?)),  toerisme wordt niet gepromoot, een aantal gemeldde 'verdwijningen' maar hier is geen misdaad-opvolging, enz...)  Wat dat laatste betreft, persoonlijk hebben ik en Enzo ons hier tot nu toe nog niet onveilig gevoeld.  De meeste mensen zijn zeer vriendelijk en inthousiast.  Soms zijn het de Equatorianen zelf die ons op eventueel gevaar (bandieten) wijzen.   Soms vrees ik wel een beetje voor Peru, waar er meer armoede is.  Hier in Equador zien we uiteraard wel vele mensen die in miserable hutjes leven, met kindjes die bijna halfnaakt op straat rondlopen, enz, maar al bij al lijken deze mensen ons toch gelukkig met wat ze hebben, en in de steden bestaat ook veel middenklasse en ook echte welgestelde mensen... 

Vandaag maken we een afdaling van wel meer dan 20km : joepieee...  zou dit eigenlijk moeten filmen (maar kan niet met één hand afdalen en heb geen bevestigingssysteem voor m'm camera op m'n stuur....)   maar, met al die bochten, is het uitzicht steeds anders en werkelijk zeer mooi.   Met de fiets maak je er als het ware een beetje deel van uit.   Je ziet zoveel meer dan in een auto of bus.   Vandaag zien we ook de eerste cyclotoerist, een Fransman van Lille.  Beneden in de afdaling komt hij van de tegenovergestelde richting (hij zal nu de 20km naar boven moeten klimmen, maar verteld ons dat hij zelf ook net 15km is afgedaald en ons dus ook weer een klim van 15km te wachten staat...  't is hier echt altijd bergop tot helemaal boven, om dan weer bergaf tot helemaal beneden te gaan,...)   Hij kwam van Peru (=dus omgekeerde route dan ons) en vertelt ons dat het daar (nog) veel minder georganiseerd is dan hier in Equador... (ik verwachtte me idd aan minder asfalt en meer pistes daar... dat beloofd...  we zullen wel zien...)

IMG_7954

Die avond vinden we in de beste kampeerplaats die we tot nu toe gevonden hadden.  In het midden van een beklimming, een open plaats achter rotsen, zodat 'niemand' ons er kon zien... Dat is heerlijk, echt op ons gemak.  (Wel een gedoe om al onze bagage en fietsen (geleidelijk, om niet op te vallen)  achter die rotsen te krijgen, maar eens alles getransfereerd zijn we er helemaal vrij.   Het is (voor een keer) ook nog vrij vroeg en hebben ruimschoots de tijd om te koken en te eten terwijl het nog klaar is, en kunnen rustig nagenieten van een theetje, terwijl de avond/nacht valt en we naar de vele natuur-geluiden (insecten, vogels,...) luisteren.       

19:45 Écrit par Corinne et Enzo dans 1 - Carnet de route Equateur | Lien permanent | Commentaires (1) | Tags : equateur, velo, cuenca, loja |  Facebook |

Commentaires

Elle est plus résistante que toi? c'est qui l'homme parmi vous et qui la femme?
Malheureusement tu n'es pas le seul, tout les hommes nordiques sont pareils!

Écrit par : Didier Jamouille | 24/04/2010

Les commentaires sont fermés.