05/01/2008

Puño - Puño (repos)

(29/12/07) Puño - Puño (repos)

(Enzo) 

Comme promis, nous avons dormi jusqu'à 10h00.

Journée calme, juste le temps de revisiter ma collection de jouets (pour ceux qui la connaissent) en grandeur nature.

IMG_9304space
Un marché où il fait bon manger. Les marchés sont d'ailleurs souvent les seuls endroits où nous pouvons manger péruviens. Dans les restos, si ce n'est pas des restos pour gringos, on a le choix entre le plat du jour ou bien le plat du jour. Donc, pour la plupart du temps c'est riz poulet ou riz poulet avec malgré tout une soupe en entrée.

ligneBon je ne fais pas le difficile, regardez plutôt comme elle est belle ma collection de jouets. 
 

IMG_9305space

 

IMG_9306


spaceIMG_9307(Corinne)

Puno is dus redelijk toeristisch (dat kan je o.a. zien aan het aantal pizzeria's en bij aankomst in het centrum zijn er 'hostal-aanbevelers'.  Mist we geen adres hadden gaan we op dergelijk voorstel in, maar vragen eerst 'Tranquilo?'  ->  Si, si, muy tranquilo !  Het hostals lag vlak aan een 'minibus'-terminal.   Dergelijke minibusjes hebben altijd een soort van 'roeper' (die de bestemmingen afroept (hoewel deze ook duidelijk op de bus vermeld zijn) en zo passagiers lokt... en die kunnen echt wat 'af-roepen' (=die houden gewoon niet op !)   Overal in de straten in dorpjes/stadjes wordt nogal wat afgeroepen (=niet alleen op de markten)   Ze maken gewoon graag 'kabaal'.  Verder is de douche in het hostal weer een soort van 'electrisch' spul (=waar meestal 'lauw' water uitkomt en waar je maar beter niet aan kan komen want de vonken komen er soms letterlijk uit en in dit geval was er ook lichte stroom op de kranen)...      Nog mbt tot de kranen, rechts staat 'H' en links staat 'C'  : van Hot en Cold denk ik dan en ik draai aan de H-kraan, waar geen water uitkomt... (shit weer geen warme douche...) Uiteindelijk staat de 'H' voor Helada en 'C' van Caliente (in het spaans natuurlijk) en enkel de C-kraan werkt...

Men kan vanuit Puno excursies op 'floating islands' en een ander eiland maken, waar (zogezegd) een nog bijna onaangeroerde bevolking (die nog zonder electriciteit (maar wel met zonnepanelen en van het toerisme) leeft enz... Echter op een verlofdag doen we meestal niet veel meer dan rusten en rondwandelen (=we zien al zoveel (van het échte Peru) tijdens het rondreizen/fietsen).   Er is een (vrij grote) markt (zie foto's) waar we (goedkoop) middagmaal consumeren.  Enzo neemt een 'ceviche' (=rauwe vis met limon en ajuintjes = is wel lekker, maar op de markt misschien niet heel erg vers en de volgende dag heeft hij een 2de turista...)    We lopen ook wat rond langs de kade/dijk(?) (=het heeft wel iets kustachtig hier, hoewel we langs deze kant van het meer geen zee-indruk hebben (waar je de andere kant van het meer niet ziet), wat wel het geval zal zijn aan de Boliviaanse kant.)   Puno is dus vrij toeristisch en blijven dan ook niet langer dan 1 rustdag.

17:02 Écrit par Corinne et Enzo dans 2 - Carnet de route Pérou | Lien permanent | Commentaires (1) | Tags : voyage, velo, perou, puno |  Facebook |

Commentaires

Gelukkig Nieuwjaar 2008 Dag Corinne en Enzo,

Ik wens jullie een fantastisch 2008 en aan jullie Blog te zien kan het niet mislukken. Ik blijf met enorm veel plezier uw avonturen lezen.
Johnny

Écrit par : Johnny | 06/01/2008

Les commentaires sont fermés.