26/02/2008

Almogasta - La Rioja

(14/02/08) Almogasta - La Rioja (1)  (64 km)

(Enzo)


Vent, désert, ligne droite (vous connaissez la chanson) et au milieu, alors que l'on n'a plus d'eau, un petit kiosque sorti de nulle part pour enfin pouvoir se rafraîchir.

Mis à part compter les buissons secs qui défilent, ma journée se passe sans autre distraction.

Corinne ne traîne plus la patte, elle traîne les deux.

On prend ce qui vient pour camper, un petit espace bien sympathique au milieu d'une décharge clandestine. Au menu ce soir, mouches et moustiques... c'est reparti comme en Equateur, je suis dévoré de partout.

IMG_0360spacespace


(Corinne)

Het zou nog zo'n 120kms zijn om La Rioja te bereiken en Enzo zou deze op 1 dag willen doen.   Hij is zeer gemotiveerd (om Ushuaia te bereiken) en vraagt dus ook veel (=om meer en meer kms / dag te doen...) maar ik zie dat (na de zware dag van gisteren) niet zitten.   Indien het weer tegenwind is wil ik niet proberen die 120kms op 1 dag af te leggen (ik wil mijn benen toch nog een beetje sparen...)  Ik vind dat we tot nu toe (met al die sterke tegenwind), al bij al, nog niet slecht rijden.   Enzo is echter erg in vorm...  Hij is niet alleen een 'diesel' (zoals hij dat zelf zegt) op de dag zelf (=trager in het begin en pas beter na een 40tal kms), maar hij is ook een 'diesel' over de ganse reis.   In het begin van de reis was ik altijd voorop (in bergoppen, op pistes, enz), maar nu (=nu dat hij zijn overtollig gewicht, dat hij voor de reis toch wel had, is kwijtgeraakt) is hij veel sneller dan ik.   Dat vind ik soms vervelend.  Het is leuker om vooraan te rijden (=ik dacht dan 'Hij mag me niet inhalen !'), maar nu is hij soms meerder kms voor mij (soms dat ik hem zelf niet meer zie) en dat is soms een beetje ontmoedigend...  ook, omdat ik niet weet wanneer hij eens zal stoppen om op mij te wachten (=soms is dat pas na 30kms) en dan is het effen pauze (voor mij een korte pauze, terwijl hij er soms reeds een kwartier staat...)   Maar langs een andere kant, indien hij het leuk vind om alles te geven (hij zegt dat hij denkt dat hij aan het koersen is), dan moet hij dat maar doen...  Vandaag niet zoveel te vertellen : woestijn, warm, droog, dorst,...     Na 50 kms (pas) is een soort van café...  Een 'barak' (cabane) helemaal alleen in de woestijn (=lijkt wel alsof in een film.)  Komt goed uit, want het water in onze bidons is door de hitte weeral helemaal 'warm' (=niet lekker, maar als er niets anders is en je hebt dorst, dan drink je 'alles').   (15/02/08) Almogasta - La Rioja (2)  (60 km)


(Enzo)

Idem qu'hier.
Même pas un petit scorpion ou un serpent à se mettre sous la dent.
Fin d'article.


(Corinne)

Gisteren was ik na 64kms kapot =geen benen meer + te warm...  Wanneer je stopt met fiesten zijn de vliegen in de woestijn een echte pest... Je wordt er (in combinatie met de bijhorende hitte) helemaal gek van (van ze constant weg te slaan).   Er zijn er onwaarschijnlijk veel en zijn zeer aggressief, laten je niet met rust, komen constant voor en op je neus, langs je oren, op je benen, armen, handen, voeten... brrrr... ik heb een hekel aan vliegen !  Gelukkig gaan vliegen slapen wanneer de zon ondergaat...  Ik begin het ook stilletjesaan echt beu te worden om in tegenwind te rijden... Pfff, is niet meer leuk... Al die extra moeite en energie...   In combinatie met de barre omstandigheden (hitte, vliegen, dorst, behoefte in een douche, enz...) begin ik echt krekelig te worden... (=niet zo fijn voor Enzo, voor wie het uiteindelijk even moeilijk is...)   Rond de middag komen we in La Rioja aan.   Alle hostals zijn duur, maar uiteindelijk ook allemaal volgeboekt want er is dit weekend in La Rioja een muziekfestival (met folklorische muziek).   We gaan naar een camping (op 3 kms van het centrum) en uiteindelijk is dat een goede zaak want 'er is een zwembad' !   Heerlijk !

 

Commentaires

Bonjour C'est bien agréable de suivre vos aventures sudaméricaines. (mais c'est bien dommage de devoir chercher dans vos catégories pour espérer accéder à vos dernières nouvelles. Le blog renvoie sans cesse à votre page d'accueil. Ce n'est pas grès confortable)
Bonne continuation.
Amicalement.

Écrit par : Nautilus | 26/02/2008

Les commentaires sont fermés.